U jednom trenutku kada sam postala majka, moj prostor se suzio, mjesta na koja sam htjela ići nisu uvijek bila prilagođena bebama, događaji oko mene su pozivali samo menadžerice, direktorice, žene iz poslovnog svijeta. Teme koje su me interesirale ranije zamijenjene su novim…svijet je postao drugačiji. Imala sam mnogo pitanja na koja nisam uspijevala dobiti pojašnjenja i odgovore; ordinacije su uvijek bila zagušene, savjeti na internet forumima su mi bili opasni, karijera i majčinstvo u tom trenutku nespojivi kao i činjenica da imam društveni život. A onda sam se zapitala; A šta ako to sve može? A šta ako postoji mjesto, događaj gdje mogu biti majka, poslovna žena, smijati se, plakati, povjeriti i razgovarati o tome da sam pored majčinstva ja još uvijek žena sa svim svojim željama i ambicijama. Takvo mjesto nije postajalo pa sam ga odlučila sama stvoriti.

Tog jutra 2018. koljena su mi klecala, nisam znala da li će se neko uopće pojaviti u hotelu Marriott , salu sam već platila, kao i ručak i piće, povrata nije bilo, razmišljala sam što mi je ovo u životu trebalo. Pa zar nisam mogla samo pozvati nekoliko prijateljica na kafu…?

A onda su počele ulaziti jedna po jedna, same ili s djecom, u dvadesetim, tridesetim, trudnice, bake, tetke, menadžerice i domaćice, došlo ih je stotinu. Ni danas ne uspijevam opisati dovoljno snažno taj osjećaj sreće i zajedništva.

Od tada punimo sale, podržavamo jedna drugu i slavimo svaki dan koji imamo na raspolaganju. Pitate se zašto? Zato što vjerujem da svako od nas treba biti podrška, ostaviti trag i pomoći u izgradnji boljeg društva. Drago mi je što na tom putu imamo saveznike, prijatelje, društveno-odgovorne kompanije zahvaljujući kojima ovaj događaj nema kotizaciju i otvoren je za sve koji žele prisustvovati, nešto naučiti, podijeliti svoje iskustvo, zabaviti se.

Za sve vas koji ste sa nama od početeka, hvala što ste vjerovali jednoj mami.
Za sve vas koje tek krećete na putovanje majčinstva, dobrodošle.